Glavni sekretar UN-a: 120 miliona radnih mjesta u turizmu ugroženo zbog korone

OKO 120 miliona radnih mjesta u turizmu širom svijeta ugroženo je zbog pandemije covida-19, izjavio je glavni sekretar UN-a Antonio Guterres prenosi HINA


"U prvih pet mjeseci ove godine međunarodni turistički dolasci smanjili su se za više od pedeset odsto i izgubljeno je oko 320 milijardi dolara izvoza putem turizma", rekao je on.
"Sveukupno je ugroženo oko 120 milona direktnih poslova u turizmu."


Dok su u mnogim dijelovima svijeta na snazi restriktivne mjere zbog covida-19, letovi prizemljeni, a granice zatvorene, Guterres kaže da su posebno teško pogođene zemlje u razvoju, uključujući one u Africi.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti