Morska voda u Igalu ponovo se može koristiti za kupanje

Morska voda u Igalu ponovo se može koristiti za kupanje

Rezultati ponovljene analize uzorka morske vode sa kupališta Instituta RVI (plaža hotela "Centar") u Igalu obavljene u ponedjeljak 09.09.2013. godine pokazuju kvalitet morske vode K1 klase u skladu sa Uredbom o klasifikaciji i kategorizaciji površinskih i podzemnih voda, što ukazuje da se morska voda na ovom kupalištu ponovo može koristiti za kupanje i rekreaciju.

 

Očekujemo da će Republički inspektor za vode ukinuti Rješenje o zabrani korišćenja ovog kupališta, a od Komunalne inspekcije opštine Herceg Novi očekujemo da će preduzeti hitne mjere za otkrivanje uzroka

zagađenja mora i spriječiti svako dalje zagađivanje otpadnim vodama.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti