Inicijativa vlasti: Mladi Britanci mogu dobiti besplatnu pizzu ako se vakcinišu

U Velikoj Britaniji će pizzom pokušati motivisati mlade osobe da se vakcinišu protiv koronavirusa. Ponudit će im popuste za ovu popularnu hranu, pa i besplatne obroke, ako se imuniziraju.

Ovu aktivnost podržali su ugostitelji, kao i firme koje se bave dostavom hrane i pića, a riječ je o inicijativi Ministarstva zdravstva i socijalne politike. Primarni cilj je podstaći što više osoba mlađih od 30 godina da se vakcinišu do završetka ljeta.

Više od 90 odsto Britanaca je vakcinisano najmanje jednom dozom vakcine, dok je jednom dozom imunizirano skoro 60 odsto građana između 18 i 30 godina, podaci su nadležnih. Ministar zdravstva Sajid Javid se zahvalio kompanijama koje su podržale ovu inicijativu, a među njima su Uber, Deliveroo i Pizza Pilgrims. Pozvao je mlade da iskoriste ovu ponudu.

"Vakcinacija ne samo da štiti vas, one koje volite i vašu zajednicu, već pomaže i u tome da ponovo radite ono što niste mogli raditi tokom pandemije", napomenuo je Javid.

Velika Britanija je među zemljama koje pokušavaju na različite načine podstaći ljude na vakcinaciju. Za podsjetiti je da je američki predsjednik Joe Biden prošle sedmice pozvao centralnu i lokalne vlasti da ponude 100 dolara svakom ko se vakciniše.

Uprkos povećanju broja pozitivnih na virus, Britanci su odlučili da u potpunosti ukinu epidemiološke mjere, podsjeća agencija Associated Press.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti