Interesovanje američkih državljana da ljetuju u Crnoj Gori

Crnogorski zdravstveni sistem uspješno sprovodi masovnu vakcinaciju protiv COVID19 infekcije, epidemiološki parametri pokazuju veoma povoljan trend, pa su izgledi za turističku sezonu i dolazak turista iz Sjedinjenih Američkih Država značajno poboljšani, zaključeno je tokom sastanka ministarke zdravlja, dr Jelene Borovinić Bojović i američke ambasadorke u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajke.

Ministraka je upoznala Rajnke sa svim detaljima epidemiološkog statusa u zemlji, načinu na koji se sprovodi vakcinacija, kao i uslovima koje je Crna Gora obezbijedila za dolazak turista.
''Veoma cijenimo interesovanje Vaših državljana da borave u našoj zemlji tokom turističke sezone. Želim da znate da smo se potrudili da svaki segment zdravstvene pripremljenosti od ulaska, preko boravka, pa do samog odlaska turista, bude precizno ispraćen, što je posebno sadržano u vodiču koji smo objavili i koji će svakako Vašoj ambasadi biti dostavljen'', kazala je ministarka Borovinić Bojović.
Američka ambasadorka je pohvalila napore koje zdravstvene vlasti sprovode u cilju uspješnog i efikasnog suzbijanja epidemije, s posebnim akcentom na aktivnosti koje su u fokusu za pripremu predstojeće ljetnje sezone.
''Želim da Vas podsjetim da je 2019.godine Crnu Goru posjetilo oko 80 000 američkih državljana. Sve to što radite predstavlja ohrabrenje za nas i naše državljane da budu gosti u Vašoj prelijepoj zemlji '', poručila je ambasadorka Rajnke.
Tokom susreta posebno je potencirana uspješna saradnja dvije zemlje i pomoć i podrška koju američka ambasada u kontinuitetu pruža crnogorskom zdravstvenom sistemu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti