Italijan napušta ostrvo na kojem je živio sam 32 godine

Italijan koji je živio sam na ostrvu 32 godine prisiljen je da ga napusti zbog pritiska vlasti. Osamdesetjednogodišnji Mauro Morandi je stigao na ostrvo Budelli 1989. godine, ali su vlasnici ostrva prošle godine odlučili da on ode. Ostrvo je poznat po svojoj roze plaži.

"Odlazim u nadi da će Budelli biti zaštićen u budućnosti kao što sam ga ja štitio 32 godine", napisao je Morandi na Facebooku. On je na ostrvo došao 1989. godine te je upoznao njegovog čuvara koji je odlazio u penziju. Od tada je počeo živjeti na ostrvu , binuti se o njemu, a često je razgovarao s turistima.

Međutim, u proteklih nekoliko godina je bio izložen pritisku da ode. Predsjednik Nacionalnog parka La Maddalena Fabrizio Fonnesu je prošle godine za CNN rekao da je Morandi ilegalno promijenio pbjekat u kojem živi, a radi se o nekadašnjoj radio stanici koja datira iz Drugog svjetskog rata.

Peticiju za Morandijev ostanak je potpisalo 70.000 ljudi, ali uzalud. U nedjelju je potvrdio da odlazi te da će živjeti u malom stanu koji se nalazi na obližnjem ostrvu La Maddalena.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti