Italijansko ministarstvo vanjskih poslova predstavilo videoigru u cilju promocije turizma

Italijansko ministarstvo vanjskih poslova predstavilo je videoigru pod nazivom "ITALY. Land of Wonders." u cilju promocije turizma.

Ova država želi prikazati svoje kulturno naslijeđe i prirodne ljepote. Videoigra je takođe dio italijanske post-Covid strategije za pomoć kulturnom i kreativnom sektoru. Mogu je igrati i djeca i odrasli, a kroz interatkivno iskustvo imaju priliku da se upoznaju sa čarima i tradicijom zemlje.

Igračima u istraživanju pomažu mnogi zanimljivi likovi, kao npr. stari svjetioničar Elio koji ih upoznaje s istorijom Italije. Jedna od glavnih karakteristika igre je zvučni zapis inspirisan italijanskim klasicima.

"ITALY. Land of Wonders." je takođe svojevrsni turistički vodič. Sadrži zbirku od čak 600 tekstova, a čine ih priče, vijesti i interesantne činjenice.

Lorenzo Angeloni, generalni direktor za kulturnu i ekonomsku promociju i inovacije, kazao je: "Tržište igara danas je jedan od glavnih kanala za širenje bilo koje vrste sadržaja, uključujući kulturne i informativne teme. Naš posao je da iskoristimo svaku priliku za promociju naše zemlje i njene kulture."

Također je naveo da kod ljudi žele stvoriti osjećaj upoznatosti, koji ih jednog dana može "natjerati" da dođu u Italiju i kupe njihove proizvode.

 

 

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti