Izložba fotografija u Modernoj galeriji

Izložba fotografija u Modernoj galeriji   

Izložba fotografija Boža/ Boja Vasića, u organizaciji JU "Muzeji, galarije i biblioteka" biće otvorena u srijedu 18.09.2013. godine, u prostoru Moderne galerije u Starom gradu, Budva.

Boža/ Boja Vasić je diplomirao 1987 godine na Katedri za film i umjetnost medija, na fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu. Tokom 2000, 2002, 2006. godine učestvovao je u mentorskim projektima na festivalima dokumentarnog i televizijskog filma u Torontu i Banfu. Od 2006. do 2012. godine priredio je šesnaest samostalnih izložbi. Dobio je dvadeset četri nagrade za svoja ostvarenja.

 

Projekat “Izmeštanje-Dnevnik imigranta” bavi se istraživanjem raznih fenomena imigrantskog života u velikim gradskim metropolama, kao što su jezičke, kulturne i socijalne barijere, neophodnost granica, masovni konzumerizam i gubitak individualnosti zbog ogromnog pritiska potrošačkog društva. Fotografijama i video radovima, Božo Vasić nam dočarava kako je to biti stranac – ilegalni imigrant.

 

Izložbu će otvoriti  Nj.E. Roman Waschuk, ambasador Kanade.

    

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti