Izolovani gradić na Aljasci koji je stao u jednu zgradu: Svi stanovnici žive pod jednim krovom

Whittier je mali gradić na Aljasci prilično izolovan od ostatka svijeta, a do njega se dolazi trajektom ili prolaskom kroz 4 kilometra dug podzemni tunel koji prolazi ispod glečera.

Ovaj uspavani gradić na zapadnoj strani zaliva Prince William, ušuškan je između slikovitih planina, ali ako zamišljate gomilu kuća u kojima je smješteno njegovih 200 stanovnika - to nije slučaj.

Umjesto toga, kako prenosi klix.ba, na rubu grada, nalazi se zgrada od 14 spratova - bivša kasarna nalik starom hotelu u kojoj živi većina stanovnika.

Zgrada u kojoj žive svi građani Whittiera zove se Begich Towers i izgrađena je 1974. godine za vrijeme Hladnog rata. U okviru 14 spratova smješteno je sve što je njenim stanovnicima potrebno - od pošte, bolnice, policije, škole do gradske uprave.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti