Jačanje saradnje Crne Gore i Velike Britanije u oblasti turizma i investicija

Predsjednik Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje i poslanik u Skupštini Crne Gore, Dragan Krapović i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore dr Ana Tripković Marković su održali on-line video sastanak sa članom Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Martinom Vikersom.

Tokom razgovora, poslanik Krapović je upoznao poslanika Vikersa sa ključnim oblastima i radom Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje i istakao značajan potencijal Crne Gore kao investicione destinacije, posebno nakon završetka do sada najvećeg projekta u Crnoj Gori, prioritetne dionice autoputa Bar – Boljare.
Krapović je kazao da pored crnogorske obale po kojoj je Crna Gora prepoznata, postoji veliki prostor da se investitorima i turoperatorima iz Velike Britanije predstavi sjeverni dio Crne Gore koji rapolaže značajnim prirodnim resursima, te da će u narednom periodu staviti akcenat upravo na valorizaciju ovog dijela zemlje.
Direktorica NTOCG dr Ana Tripković Marković kazala je da posebnu pažnju posvećujemo tržištu Velike Britanije koje spada u red tržišta prvog prioriteta za Crnu Goru. Ona je informisala poslanika Vikersa da su prilikom učešća na jednom od najvažnijih svjetskih sajmova turizma WTM 2021 (World Travel Market) u Londonu već ugovoreni sedmodnevni aranžamni za Crnu Goru  za iduću godinu, a da se samo nekoliko sedmica  nakon objavljivanja paket tura za Crnu Goru bilježi izuzetno dobar buking sa ovog tržišta.
Riječ je o drugom po veličini turoperatoru u Velikoj Britaniji, Jet 2 holidays, koji leti za Dubrovnik, i koji će turiste sa tih letova slati u Crnu Goru, dok direktne letove sa Crnom Gorom planiraju za 2023. godinu. Druga avio kompanija easyJet za iduću godinu već planira direktne letove za Crnu Goru iz Londona i Mančestera od kraja marta do kraja septembra mjeseca, što će dodatno približiti britansko tržište našoj destinaciji, kazala je Tripković Marković.
Član Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Martin Vikers (Martin Vickers) saglasio se sa postoji značajna perspektiva za buduću saradnju dvije zemlje u oblasti turizma i investicija, te najavio posjetu Crnoj Gori u prvom kvartalu naredne godine, kako bi detaljnije razmotrili mogućnosti i dogovorili konkretne korake u cilju privlačenja kako investitora, tako i turoperatora iz Velike Britanije. Vikers je istakao spremnost da pruži neophodnu podršku Crnoj Gori na njenom putu razvoja, i naglasio značaj nastavka intenzivne komunikacije između njegovog kabineta i predstavnika Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti