Japanske glinene kugle čistiće more kod Petrovca

U organizaciji podgoričke firme EMCG, autorizovanog partnera originalne japanske EM Tehnologije i NVO „Turistička ambasada“, u Petrovcu u nedjelju u 11 časova na pristanu će biti sprovedena akcija čišćenja mora uz pomoć korisnih tzv. efektivnih mikroorganizama.


U more će biti ubačno oko tri stotine glinenih kugli natopljenih mikroorganizmima koje u moru fermentiraju i na taj način razgrađuju mulj, te neutrališu uzročnike zagađenja i neprijatnih mirisa.


Jedan dio kugli će biti bačen sa pristana, a drugi će aktivisti NVO „Turistička patrola“ baciti sa čamca, iznad mjesta gdje se kanalizacija izliva u more.
Akcija je donatorskog karaktera.
Pozivamo vas da prisustvujete ovom nesvakidašnjem događaju.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti