Javni poziv za dodjelu podrške za modernizaciju profesionalne ribolovne flote za ulov demerzalnih resursa za 2019

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2019. godinu i programom B-1. Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i marikulture, mjerom B-1.1. Jačanje profesionalne ribolovne flote, budžetskom linijom B-1.1.1. Modernizacija profesionalne ribolovne flote za ulov demerzalnih resursa, objavilo je Javni poziv za dodjelu podrške za modernizaciju profesionalne ribolovne flote za ulov demerzalnih resursa.

Korisnik podsticajnih sredstava kroz ovaj Javni poziv je privrdno društvo ili preduzetnik koji ispunjava sljedeće uslove:

- da je nosilac važeće dozvole za obavljanje velikog privrednog ribolova, koja je izdata od strane Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja;

- da je ribolovni plovni objekat, za koji je korisnik podsticaja podnio Zahtjev za dodjelu sredstava podsticaja, upisan u Registar ribolovnih plovnih objekata Crne Gore kao plovni objekat za upotrebu ribolovnog alata za ulov demerzalnih resursa.

Podrška se odnosi na kofinansiranje u troškovima:

‒ rekonstrukcije ribolovnog plovnog objekta;

‒ zamjene ili generalne opravke pogonskog generatora;

‒ nabavke opreme za ribolov i plovidbu;

‒ nabavke opreme za održavanje i čuvanje ribe i drugih morskih organizama na ribolovnom plovnom objektu i

‒ nabavke sigurnosne opreme na ribolovnom plovnom objektu.

Ukupan iznos raspoloživih budžetskih sredstava po ovom Javnom pozivu iznosi 90.000 €.

Visina podrške iznosi do 50% od ukupne vrijednosti ispostavljenih računa, maksimalno do 10.000 € po plovilu.

Nakon završetka investicije popunjen, potpisan i ovjeren Zahtjev za dodjelu podrške sa potrebnom dokumentacijom, nosilac dozvole za obavljanje privrednog ribolova može predati lično na arhivu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja ili poslati preporučenom poštom na adresu: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Direktorat za ribarstvo, Rimski trg br. 46, 81000 Podgorica, sa naznakom „Zahtjev za dodjelu podrške po Javnom pozivu za modernizaciju profesionalne ribolovne flote za ulov demerzalnih resursa“.

Trajanje ovog Javnog poziva je do 15.10.2019. godine

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti