Jedan od najuvrnutijih tornjeva na svijetu predstavljen u Kini

Jedan od najuvrnutijih tornjeva na svijetu predstavljen je u Chongqingu u Kini.

Toranj Dance Of Light, koji je dizajnirala arhitektonska firma Aedas te je dovršen ove godine, visok je 180 metara i ima upletenu fasadu koja oponaša oblik polarne svjetlosti, navodi se u saopštenju za javnost.

Smještena na Xingfu Plaza u četvrti Jiangbei u Chongqingu,kako prenosi klix.ba,  zgrada koristi jednostavan i elegantan oblik dvostruko zakrivljenih fasada kako bi stvorila utisak  da je zgrada uvrnuta, rekli su iz kompanije.

Prema Kenu Waiju, rukovodiocu globalnog dizajna Aedasa, fasada "nije samo izraz izgleda, već i način zaštite koji oblikuje unutarnje prostore."

Dizajneri su bili inspirisani rasplesanom polarnom svjetlošću -- zracima i spiralama polarnih svjetala koje se često vide na Arktiku i Antarktiku - tako da svjetlost igra ključnu ulogu u naglašavanju uvrnutog oblika strukture.

Pogled na toranj varira iz različitih uglova jer se svjetlost reflektujei savija preko staklenih fasada.

"Kada padne noć, zakrivljena fasada prikazuje odraze koji aludiraju na plesnu figuru balerine", rekao je Aedas.

Uvijene višespratnice sve su popularnije tokom posljednje decenije zahvaljujući napretku u gradnji, inženjerstvu i arhitektonskim programima.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti