Jedna od najgledanijih ruskih televizija „NTV” emitovala turističku emisiju o Crnoj Gori

Jedna od najgledanijih ruskih televizija “NTV” predstavila je Crnu Goru u svojoj emisiji “Poedem, Poedim” (Let’s Go, Let’s Eat), kroz koju su gledaoci imali priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom naše zemlje.

Novinska ekipa “NTV” na čelu sa autorom emisije, poznatim TV licem, Federikom Arnaldijem je u organizaciji NTOCG boravila u Crnoj Gori, a kadrovi su snimani na području Budve, Žabljaka i Kolašina. Poseban akcenat u emisiji stavljen je na kulturne znamenitosti, specifičnosti lokalne kuhinje, ali i adrenalinske aktivnosti poput raftinga na rijeci Tari i zip line-a.

Federiko Arnaldi u emisiji poručuje da je Crna Gora savršena destinacija sa pristupačnim cijenama, a naročito ističe raskošne plaže, čisto more i prirodne ljepote. Iako je više puta posjetio Crnu Goru, autor prestižne emisije “Poedem, Poedim” je ponovo okupio ekipu u želji da istraži državu koja, kako kaže, ima sve na tako malom prostoru.

“Gdje god da stanete svuda je fantastično lijepo i pejzaž je nevjerovatan. Mještani ne kažu uzalud da ako nisi bio na planini, računaj da nisi vidio Crnu Goru. Crna Gora je kao švedski sto - ima sve. Tako mala, a tako različita”, kazao je Arnaldi.

Kroz živopisne kadrove je prenio svoje iskustvo sa putovanja od kraljice Mediterana - Budve, do crnogorske metropole zimskog turizma – Žabljaka. Kao posebne turističke atrakcije voditelj izdvaja velelepni most na Đurđevića Tari, prevoj Sedlo, vidikovac Ćurevac, dragulj Nacionalnog parka Durmitor - Crno jezero, zidine Starog grada Budva i poluostrvo Sveti Stefan.

Naročito je oduševljen raznovrsnim specijalitetima koje nudi domaća kuhinja, od ribe i morskih plodova, riječne i jezerske ribe, sira, do već nadaleko poznatog crnogorskog pršuta i kačamaka sa planine.

Emisija "Poedem, Poedim“ (Let's Go, Let's Eat) prikazuje se na kanalu “NTV” koji bilježi gledanost preko 54 miliona na mjesečnom nivou. Koncipirana je tako da voditelj nastoji da na autentičan način prikaže gledaocima u Rusiji destinaciju kroz lokalnu hranu, atraktivne turističke lokacije i aktivnosti, ali i razgovore sa ljudima. O popularnosti ove emisije govori i to što je u 2016. godini proglašena najboljom putopisnom emisijom, osvojivši prestižnu nagradu “National Geographic Traveler Awards”.

Epizoda  "Poedem, Poedim“ (Let's Go, Let's Eat) koja je snimana u Crnoj Gori privukla je veliku pažnju gledalaca kako u Rusiji, tako i u zemljama ruskog govornog područja kao što su Ukrajina, Bjelorusija, Kazahstan i Azerbejdžan, gdje “NTV” bilježi veliku gledanost.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti