JU Muzeji i galerije Budve uzela učešće na 20-oj Trijenalnoj ICOM CC konferenciji pod nazivom „Ka održivoj prošlosti”

JU Muzeji i galerije Budve uzela je učešće na 20-oj Trijenalnoj ICOM CC konferenciji pod nazivom „Ka održivoj prošlosti” ( Working Towards Sustainable Past – ICOM CC – 20th Triennial Conference) u Valensiji

Konferencija Komiteta za konzervaciju okupiće 160 međunarodnih govornika i oko 900 delegata, uključujući konzervatore, naučnike, istoričare i istoričare umjetnosti, kustose, studente, bibliotekare, arhiviste, i studente iz vodećih svjetskih institucija kulture.

Više o konferenciji na linku https://icom-cc2023.org/

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti