Jubilarni Dan Širuna uz fotografije

U subotu, ispred zidina Starog grada u Budvi, Turistička organizacija opštine Budva, Opština Budva i KSR „Širun“ organizovale su 50. jubilarni „Dan Širuna“.

Uz mediteranski zvuk, bogat muzičko-zabavni, dječiji i sportski program, velike količine ribe, vina i piva, ispred zidina Starog grada održana je najstarija tradicionalna ribarska fešta na primorju.

Više hiljada posjetilaca uživalo je u svakom segmentu cjelodnevnog programa.

DSC_0621.jpgDSC_0665.jpgDSC_0702.jpg

 

Program je počeo u 16.30 časova defileom Gradske muzike Budve sa budvanskim mažoretkma i Feštađunima,  koji su prošetali glavnim šetalištem od stare autobuske stanice do centralne bine ispred zidina Staroga grada gdje je potom održan i polučasovni koncert.

U 17h su gospodin Tiho Fabris, predsednik KSR „Širun“ i gospodin Srđa Popović, predsednik Opštine Budva zvanično otvorili feštu, pozdravili sve prisutne i održali govore. Od 17.10h uslijedio je raznovrstan dječiji program koji se odvijao na glavnoj bini, muzički program i zabavni dio programa kada su raspoloženi posjetioci imali prilike da učestvuju u sportskim igrama poput vuče konopa, trke u vrećama, skidanje pršute sa jarbola itd.

DSC_0765.jpgDSC_0789.jpgDSC_1394.jpg

 

Članovi KSR „ Širun“ posluživali su brojne posjetioce, koji su sa zadovojstvom degustirali specijalitet po kome je i cijela fešta dobila ime. Ovom prilikom je za degustaciju pripremljeno ukupno 1.500 kilograma ribe, 1.000 litara vina i 600 litara piva.

DSC_1570-1.jpg

 

Na glavnoj bini su u okviru muzičkog dijela programa nastupile klape „Harmonija“ i „Jedinstvo“, zatim budvanski „Feštađuni“, Monika Knezović, KUC „Stefan Mitrov Ljubiša“ i umjetnička grupa „Teatar 303“.

Za kraj programa brojnu publiku je zabavljala popularna klapa „Trio gušt“.

DSC_1552.jpg

 

U skladu sa jubilejem, Turistička organizacija opštine Budva pripremila je i spektakularan vatromet.

 

Foto: Miloš Ćetković

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti