Kako se nekad ljetovalo u Jugoslaviji

 

TV kanal "MyCentury" prikuplja arhivske snimke iz SSSR-a, bivše Jugoslavije i ostalih zemlja Balkana.

Cilj im je da podijele te snimke sa širom grupom ljudi, kako bi oživjeli uspomene na neka bivša vremena, prenosi "Dnevnik.hr".

Tako su se na njihovom Youtube kanalu pojavili i snimci s ljetovanja jedne britanske porodice koja 1978. proputovala jugoslovenske bisere Jadrana - Dubrovnik, Kotor, Neum, Ploče...

Snimak su u digitalan format konvertovali sa 8-milimetarskog filma.

izvor: dnevnik.hr/rtcg.me

PODIJELI

Media

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti