Katić i Mikijelj obišli kupališta za koja su nedavno raskinuti ugovori sa Vektra Bokom: Dvije plaže ustupiti građanima u potpunosti

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj obišli su lokacije kupališta ispred hotela „Plaža“, „Igalo“ i nekadašnjeg „Tamarisa“, odnosno plaže koje su donedavno bile ustupljene firmi „Vektra Boka“ A.D. Herceg Novi. Sa njima su bili i predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Nikola Samardžić i predsjednik UO Morskog dobra, Blažo Rađenović, a obilasku terena prethodio je sastanak u Kabinetu predsjednika Opštine.

Podsjetićemo da je prije sedmicu Upravni odbor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom na sjednici donio odluku o jednostranom raskidu ugovora sa firmom „Vektra Boka“ A.D Herceg Novi, zbog neizmirenih obaveza iz prethodnog perioda. Ugovorom su korisniku bile ustupljene četiri plaže - kupališta ispred hotela "Plaža", „Tamaris“ i „Igalo“, kao i kupalište Žanjic.

Tokom obilaska terena dogovoreno je da se veći dijelovi najmanje dvije od navedenih plaža ustupe građanima u potpunosti, i o tim kupalištima će brigu voditi lokalna samouprava u saradnji sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom.

Predsjednik Katić je tokom sastanka istakao zadovoljstvo preduzetim koracima, ističući da mu je drago da se promjene kojima su težili građani Crne Gore i Herceg Novog sada zaista i dešavaju. Takođe, razgovarano je i o mogućnostima i potrebama ulaganja u pojasu morskog dobra i na Šetalištu Pet Danica, uz iskazan visok stepen saglasja da bi lokalna samouprava trebalo da bude ta koja će ubuduće određivati gdje i kako treba ulagati finansijska sredstva od naknade za korišćenje morskog dobra, uz mogućnost zajedničkih projekata u kojima bi učestvovala i država kao treća strana.

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti