Kruzer Iona vrijedan milijardu dolara

Kruzer Iona savršen je za ljubitelje krstarenja, a mnogi ga nazivaju "plovećim gradom".

Radi se o kruzeru kompanije P&O Cruises teškom 183.900 tona, koji je dug 337 metara. Napravljen je 2020. godine, a može primiti 5.200 putnika. Plan krstarenja za 2021. godinu uključuje Sjevernu Evropu i Kanarske otoke.

Kruzer posjeduje sve što je gostima potrebno, a može se izdvojiti bar pod nazivom The Glass House s bogatim izborom vina i tapas menijem. On se nalazi na jednom nivou osvjetljenog, otvorenog i prozračnog atrija.

Na vrhu broda se nalazi bazen s dvije etaže iznad kojeg je staklena kupola, dok su na otvorenom dijelu još dva bazena i 18 "vrućih kada".

Na krmi broda smješten je Sunset Bar s bogatom ponudom različitih pića u kojem se putnici okupljaju u večernjim satima.

Inače, kruzer Iona posjeduje 30 barova i restorana, četiri kina pa čak i vlastitu destileriju džina.

Svaka paluba i zona se razlikuju i imaju drugačiji namještaj, sadržaje, dekor i atmosferu. Putnicima su na raspolaganju prostori za odmor i uživanje na otvorenom. Popularan je i klub pod nazivom 710 Club, koji je dobio ime po broju u brodogradilištu u kojem je kruzer napravljen. U ovom bendu nastupaju različiti bendovi i pjevači.

Hrana na kruzeru je raznovrsna i fantastična, a ljubitelji burgera mogu uživati i burgeru pod nazivom The Prime Minister. Restoran Sidhu nudi ukusnu indijsku hranu, a Olive Grove mediteranska jela.

Kruzer je napravljen u Njemačkoj, a u vlasništvu je američke korporacije.

Primjera radi, krstarenje koje kreće iz Southamptona prema Kanarskim otocima 9. oktobra traje 14 dana i košta najmanje 749 funti po osobi.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti