Lakušić: Regionalni vodovod realizuje projekte značajne za razvoj turizma

Projekti koji se realizuju u Regionalnom vodovodu, pored vrijednosti investicija i razvojnog karaktera, imaju ogroman značaj za građane i razvoj turizma na crnogorskom primorju, saopštio je predsjednik Odbora direktora kompanije, Zoran Lakušić, prenosi Mina bussines.

On je kazao da se trenutno realizuju završni radovi na jednom od značajnijih infrastrukturnih projekata, završetku prve faze gradnje regionalnog vodovoda, spajanjem opštine Herceg Novi na regionalni
vodovod. Vrijednost investicije iznosi oko dva miliona eura.

“Nažalost, imali smo dosta problema sa rješavanjem imovinskih odnosa i to pokazuje koliko je realizacija ovakvih projekata zahtjevna. Međutim, zahvaljujući posvećenosti i predanom radu zaposlenih u
Regionalnom vodovodu, brojni izazovi koji su bili pred njima sa uspjehom su rješavani”, rekao je Lakušić.

On je objasnio da je novi menadžment uspješno, u kratkom roku, riješio spor koji je nastao na relaciji Regionalni vodovod – Primorje Tivat – Područna jedinica Uprave za katastar i državnu imovinu
Tivat, u vezi sa naknadom za nepotpunu eksproprijaciju zemljišta u vlasništvu Primorja preko koga, u dužini od 35 metara, prolazi trasa regionalnog vodovoda na dionici PK Podkuk – Jadranska magistrala – Opatovo.

Lakušić je dodao da su u Odboru direktora zadovoljni da se, i pored tih prepreka, uspjelo da se u Tivtu izvedu završni radovi kojim će Herceg Novi biti povezan na sistem regionalnog vodovoda.

“Poslije zastoja od godinu, zahvaljujući predanom radu novog menadžmenta na čelu sa izvršnim direktorom Josipom Đuraškovićem, stvoreni su uslovi da se, napokon, uđe u završnu realizaciju projekta
povezivanja Herceg Novog na regionalni vodovod. Dodatne količine vode iz regionalnog vodovoda omogućiće snadbijevanje i dodatnu sigurnost u snadbijevanju vodom Herceg Novog”, kazao je Lakušić.

On je saopštio da će taj cjevovod imati ogroman značaj za distribuciju vode na poluostrvo Luštica, gdje se pored potreba stanovništva planira i izgradnja značajnih turističkih kapaciteta. Dodatne količine vode će, kako je objasnio, biti upravo namijenjene za to područje.

Za potrebe priključenja opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem izgrađeno je 3,2 kilometra cjevovoda prečnika 500 milimetara na potezu od prekidne komore Tivat do Opatova, nakon čega će građani Herceg Novog koji žive na rivijeri od Svete neđelje do Zelenike dobiti 130 litara po sekundi vode za piće iz sistema regionalnog vodovoda.

“Posebno je važno istaći da će i hercegnovski dio poluostrva Luštica dobijati 70 litara u sekundi, čime će ovaj projekat dodatno unaprijediti ambijent za realizaciju turističkih projekata i za dalji razvoj turističkog proizvoda i na tom dijelu opštine Herceg Novi”, rekao je Lakušić.

On je naveo da su u Regionalnom vodovodu uspostavljeni visoki standardi za investicije u infrastrukturne projekte, a podrška koju Vlada i resorno ministarstvo pružaju za razvojne projekte je dodatni podstrek i motivacija za zaposlene da ostvare u narednom periodu još bolje rezultate.

Projekat Regionalni vodovod je promijenio Crnu Goru, označio je ekonomski i turistički razvoj ne samo primorja, već cijele države.

 
 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti