Loši rezultati nastavljeni i u postsezoni

U Crnoj Gori u septembru 2020. godine, u kolektivnom smještaju (hoteli, odmarališta, pansioni, moteli, turistička naselja, hosteli i dr.), ostvareno je 76,5% manje dolazaka turista u odnosu na septembar 2019. godine. To piše u izvještaju Uprave za statistiku - MONSTAT.

Broj ostvarenih noćenja manji je za 74,0% nego u istom mjesecu prošle godine. Od ukupnog broja noćenja u kolektivnom smještaju 74,2% ostvarili su strani, a 25,8% noćenja ostvarili su domaći turisti. U prvih devet mjeseci 2020. godine ostvareno je 77,7% manje dolazaka i 79,7% manje noćenja turista nego u istom periodu prethodne godine. U strukturi noćenja po vrstama turističkih mjesta u avgustu 2020. godine najviše noćenja ostvareno je u primorskim mjestima (91,4%), glavnom gradu (4,7%), planinskim mjestima (2,4%) i ostalim turističkim mjestima (1,5%).

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti