Lufthansa se u maju vraća u Crnu Goru: Obnavljaju se linije između Tivta i Minhena i Frankfurta

Njemačka nacionalna avio kompanija Lufthansa obnoviće letove između Tivta i Minhena i Tivta i Frankfurta, saopšteno je nakon on line sastanka izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore Danila Orlandića i
regionalnog direktora Lufthansa grupe Bernharda Vodla.

Orlandić i Vodl su se saglasili da je obnavljanje ovih linija, odnosno ponovno povezivanje Crne Gore i Njemačke itekako značajno i za aviokompaniju i za crnogorski turizam.

“Kada smo 2019. godine dočekali prvi avion Lufthanse na tivatskom aerodromu, bio je to gotovo istorijski događaj za naš aviosaobraćaj, budući da se radi o jednoj od najrespektabilnijih kompanija u Evropi i svijetu. Sada, u trenutku kada se svjetski aviosaobraćaj sporo oporavlja od najveće krize u ovom vijeku, kada i mi, kao i ostatak svijeta strahujemo kada će se završiti pandemija i kakva će biti
predstojeća sezona, ova vijest ima gotovo isti značaj”, kazao je Orlandić.

Prvi let ove sezone između Tivta i Minhena biće u subotu, 22. maja, dok će linija između Tivta i Frankfurta biti otvorena u nedjelju, 23. maja. Regionalni director Lufthanse je istakao da će u početku avioni između Tivta i glavnih čvorišta - Minhena i Frankfurta saobraćati jednom sedmično.

"Lufthansa sa zadovoljstvom najavljuje ponovno uspostavljanje letova između Tivta i svoja dva haba u Minhenu i Frankfurtu, jednom sedmično. Uz kratko zaustavljanje u Njemačkoj, naši korisnici iz Crne Gore imaće pristup razgranatoj globalnoj mreži Lufthanse. Takođe uviđamo veliki potencijal za dolazni turizam, obzirom na to da je Crna Gora veoma popularna kao destinacija za planinarenje, istraživanje ili
jednostavno uživanje na plaži. Pored toga, ovi letovi omogućavaju našim putnicima veći izbor pri odabiru konekcija kada budu posjećivali porodicu i prijatelje”, naveo je Vodl.

Podsjećamo da je prvi avion Lufthanse sletio u Tivat 13. aprila 2019. godine, a nakon vrlo uspjepšne saradnje, avioni ove kompanije prestali su da lete ka našoj zemlji zbog pojave pandemije Korona virusa.

Aviokompanija Lufthansa je sastavni dio Lufthansa grupe, odnosno vodeće avio grupe u Evropi. Članica je i jedan od osnivača najvećeg saveza aviokompanija na svijetu - Star Alliance.

 
 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti