Malo brazilsko ostrvo naziva se najsmrtonosnijim mjestom na planeti

Ostrvo Ilha da Queimada Grande u Brazilu nazvano je "najsmrtonosnijim mjestom na Zemlji", a s obzirom na to da ga nastanjuje hiljade zmija, nije teško shvatiti zašto.

S kombinacijom sunca i mora, rajsko ostrvo Ilha da Queimada Grande u Brazilu mogao bi biti glavna turistička destinacija da ne postoji jedan problem - hiljade zmija otrovnica koje tamo žive.

Toliko je opasno da je ljudima zabranjeno kročiti na ostrvo kako bi izbjegli da bilo koji korak koji preduzmu na njemu bude posljednji.

Dok se mnoge zmije plaše ljudi i radije se sakriju ili glume mrtve nego da napadnu, ostrvo ispunjeno hiljadama njih nije mjesto za testiranje granica.

Ime ostrva  znači "ostrvo velikog šumskog požara", referenca na pokušaj da se raščisti dio prašume kako bi se napravilo mjesto za plantažu banana, ali je vjerovatno poznatiji kao "Ostrvo  zmija".

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti