Maloljetnik za izazivanje pomorske nesreće osuđen na 120 sati društveno korisnog rada i pojačan nadzor socijalne službe

Prethodno je kotorski Osnovni sud prihvatio jemstvo koje je ponudila maloljetnikova porodica, a koje se sastoji od nekretnina vrijednih nešto više od 330.000 eura

Sedamnaestogodišnjem M. S, koji je 11. jula u budvanskom akvatorijumu jahtom usmrtio Maju Šljivančanin i povrijedio Vladimira Stanišića (36), osuđen je na 120 sati društveno korisnog rada i pojačan nadzor socijalne službe.

To je za Vijesti kazao portparol Osnovnog suda u Kotoru, sudija Špiro Pavićević.

Prethodno je kotorski Osnovni sud prihvatio jemstvo koje je ponudila maloljetnikova porodica, a koje se sastoji od nekretnina vrijednih nešto više od 330.000 eura

 

Vještak pomorsko saobraćajne struke Aleksandar Božović prethodno je kazao da je gliser koji je vozio sedamnaestogodišnji M.S. iz Beograda došao sa desne strane i pod uglom od 35 stepeni udario barku po sredini u kojoj su se nalazili pokojna Maja Šljivančanin i njen vjerenik Vladimir Stanišić.

Podsjećamo, u nalazu se navodi da je pored skipera jahte ,,sea ray sundancer 395“ sedamnaestogodišnjeg M.S. iz Beograda, pomorskoj nesreći u kojoj je 11. jula stradala Maja Šljivančanin doprinio je i Vladimir Stanišić, koji je upravljao barkom budvanskih tablica, a na kojoj se nalazila njegova vjerenica.

Nesreća se dogodila na otvorenom moru između Školjića i Mogren plaže, u budvanskom akvatorijumu.

 

Izvor Vijesti, Foto: RTB

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti