Mediji iz Francuske i Belgije poručuju svojim čitaocima da posjete Crnu Goru

Kao rezultat aktivnosti Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG), naša zemlja je predstavljena kao atraktivna turistička destinacija u nekim od najznačajnijih medija na tržištu Belgije i Francuske.

Predstavnica NTO CG Simona Perović je o turističkoj ponudi sjevera i primorja govorila za emisiju „Grandeur Nature“ koja se već 25 godina emituje na belgijskom radiju VivaCité – jednom od najslušanijih radio stanica na francuskom govornom području. Putem ovog radija koji ima pola miliona slušalaca na dnevnom nivou, belgijska javnost će se upoznati sa bogatim prirodnim, kulturnim, sportskim i gastronomskim nasljeđem destinacije.

U dvije epizode ove gledane emisije predstavljen je Nacionalni park Durmitor – kanjon rijeke Tare i Crno jezero, a posebna pažnja posvećena je uzgoju životinja koje se slobodno kreću po planinama. Osim toga, prikazane su ljepote Bokokotorskog zaliva gdje su lokalni ribari prikazali vještinu ribolova i tradicionalno pripremanje jela.

Osim dvije radio emisije Grandeur Nature, emitovaće se 35 radijskih spotova nedjeljno za najavu emisije, kao i trominutni televizijski prilog na nacionalnom kanalu La Une.

Na portalu Luxe Tentations koji broji oko 33 hiljade čitalaca na mjesečnom nivou, objavljen je članak pod nazivom „Crna Gora, cjelogodišnja turistička destinacija na Jadranu“. Navodi se da je Crna Gora zanimljiva destinacija za ljubitelje prirode i istorije, a uz to ljubaznost mještana čini da putovanje bude nezaboravno.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti