Memorijal Nikola Niko Zenović ponovo okuplja odbojkašku elitu čitavog regiona

Deveti memorijani turnir "Nikola Zenović - 2024", koji će svečano biti otvoren 24. maja, okupiće 20 ekipa iz cijelog regiona.

"Tradicionalno, devetu godinu za redom u Budvi će se okupiti odbojkaški veterani iz gotovo svih republika, danas država, bivše Jugoslavije. Razloga za boravak na Budvanskoj rivijeri je na pretek, kao u ostalom i svih predhodnih godina. Druženja, takmičenja, dobre zabave, evociranja uspomena na pokojnog Nikolu Zenovića i ovog puta neće izostati. Učešće na turniru potvrdilo je 20 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji, ovog puta iz: Zagreba, Beograda, Splita, Pule, Rijeke, Slavonskog Broda, Zenice, Kraljeva, Vranja, Niša, Nikšića, Cetinja, Podgorice...

"Ideja o organizaciji Memorijalnog turnira 'Nikola Niko Zenović' rodila se 2014. godine kada je na prvom Memorijalnom turniru, koji su Nikolini prijatelji njemu u čast organizovali, nastupila sarajevska 'Bosna', nekadašnji šampion Jugoslavije. Već naredne godine, na parketu Mediteranskog sportskog centra, gostovala je zagrebačka 'Mladost', najtrofejniji odbojkaški klub u tadašnjoj Jugoslaviji. Od 2016. godine na turniru su zaigrali odbojkaši veterani iz klubova, od Skoplja, preko Beograda, do Zagreba. Pobjednički pehar završio je u rukama nekadašnjih osvojača olimpijskih, svjetskih i evropskih medalja", naveli su organizatori.

Kako navode, mnogobrojni učesnici budvanskih turnira o Nikolinoj igračkoj karijeri malo znaju.

Uostalom i kako bi kad je njegova karijera počela i završila se u najnižem rangu, u republičkoj ligi. Velikane odbojkaške igre, sada u poznim godinama mogao je i može da okupi samo čovjek koji je bio omiljen, poštovan i voljen gdje god da se pojavio

"Siguran sam da će turnir koji je posvećen mom ocu i ove godine opravdati sva očekivanja. Za učešće na našem turniru iz godine u godinu vlada sve veće interesovanje. Imam utisak da je učešće na turniru postalo znak prestiža među odbojkaškim veteranima, podrazumijeva se i veterankama. Ubijeđen sam da svi koji su dolazili na predhodne turnire u Budvu bili domaćinski dočekani i najtoplije ispraćeni, pa su se zato mnogi od njih rado vraćali", istakao je Nikolin sin Milo Zenović..

Pored veterana, učešće na turniru uzeće i 16 amaterskih ekipa, osam u muškoj i isto toliko u ženskoj konkurenciji.

U petak 24. maja, sa početkom u 18 časova, u dvorani Mediteranskog sportskog centra zakazano je svečano otvaranje turnira, a finalne utakmice na programu su u nedjelju, 26. maja.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti