Mima na čelu JU Muzeji i Galerije Budve

Mima na čelu JU Muzeja i Galerije Budve

Javna ustanove Muzeji i galerije, najstarija institucija kulture u Budvi, dobija novog predsjednika savjeta – popularnog glumca Mimu Karadžića.

Na prošlom zasjedanju lokalna uprava je spojila tri ustanove - JU „Muzeji galerije i biblioteka“, Spomen dom Crvena komuna i Spomen Dom Reževići i shodno tome će, na sledećoj skupštini izabrati i novi savjet koji će njome upravljati.

 Karadžić, koji je protekle dvije i po godine bio angažovan u realizaciji serije „Budva na pjenu od mora“, a koju su, između ostalih, finansirale Opština i Turistička organizacije Budve, naći će se na čelu petočlanog savjeta u kome će biti još i slikar Savo Pavlović, Vlado Duletić, Dragan Mihović i Nikola Perazić.

VEZANE VIJESTI: GRADSKA VLAST MIJENJA UPRAVU U KULTURNIM INSTITUCIJAMA

I novoosnovana Javna ustanova Narodna biblioteka "Biblioteka Budve", dobiće novi Savjet, za čijeg je predsjednika predložena Tijana Kotarac, inače menadžerka za odnose sa javnošću gradonačelnika Lazara Rađenovića.

Za članove Savjeta su predloženi Nikola Vučković, Sandra Radulović, Mila Baljević i Nikola Perišić.

I Javna ustanova “Grad teatar” dobiće novi Savjet, za čijeg je predsjednika predložen Blažo Radoman, nekadašnji direktor opštinskog preduzeća “Budva holding”, i ugašenog TOB CO.

Svakako je osvježenje to što je za člana predložen i poznati crnogorski književnik, Budvanin Dragan Radulović, a tu su i Lana Marović, Milena Kolinović, kao i Svetlana Ivanović, inače zaposlena u Grad teatru i dugogodišnja selektorka književnog programa.

VL

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti