Mitrović i Djurašković obišli naselja Veliki Pijesak i Dobru vodu u Baru

Prof. dr Ratko Mitrović, ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma sa direktorom Regionalnog vodovoda, Josipom Đuraškovićem i v.d. direktorom Direktorata za ekologiju, Dušanom Bugarinom obišao je naselja u Baru – Veliki pijesak i Dobra voda u kojima građani još uvijek nemaju izgrađenu vodovodnu i kanalizacionu mrežu, uprkos tome što ova mjesta predstavljaju prave male gradove u kojima tokom turističke sezone boravi preko 30 000 ljudi.

Vlada Crne Gore dala je saglasnost za kredit kod EBRD u ukupnom iznosu od 12 miliona eura. Sredstva će biti uložena za izgradnju nedostajuće vodovodne i kanalizacione mreže u pomenutim naseljima, čime će se svi objekti priključiti na postrojenje za tretman otpadnih voda. Neophopdno je izraditi Studiju i višekriterijumsku analizu koja bi definisala optimalnu lokaciju za PPOV, a koja bi bila u skladu sa postojećim DUP-om i ujedno povezala Veliki pijesak i Dobru vodu sa naseljem Kruče koje pripada Opštini Ulcinj.
„Želim da pošaljem poruku građanima Bara da će uskoro biti riješeni njihovi svakodnevni problemi, jer je zaista nevjerovatno da u 21. vijeku imamo situaciju da se voda u popularnim turističkim naseljima dostavlja cistijernama i da ne postoji kanalizacioni sistem. Rješavanje ovog problema će, dodatno, dati podstrek boljem razvoju turističke djelatnosti na području Velikog pijeska, Dobre vode i Utjehe“, izjavio je ministar Mitrović.
Projekat će, u skladu sa zaključkom Vlade, sprovoditi Regionalni vodovod, uz finansijsku podršku EBRD-a, i kako je rekao direktor, Josip Đurašković, „uz saglasnost opština Bar i Ulcinj krećemo u ovaj projekat. Idejni projekat, koji je u fazi izrade, za jedan dio mreže je izrađen, čekamo revidovani i glavni projekat i realizacija će biti što je najprije u našoj moći zbog svih onih građana koji čekaju toliko dugo godina.“
Za lokaciju PPOV su predviđene tri lokacije, od kojih je jedna udaljena od naseljenih turističkih lokacija.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti