Morska voda kvalitetna za kupanje

Rezultati analize morske vode sa 36 lokacija duž crnogorskog primorja do kojih je došao Institut za biologiju mora u okviru svojih aktivnosti u periodu od 16-17. juna 2014, pokazali su da je kvalitet morske vode na crnogorskim plažama zadovoljavajući i pretežno K1 klase.
 
Imajući u vidu da je u toku peti uzastopno raspisani Javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača za praćenje kvaliteta morske vode na javnim kupalištima, jer se na predhodna četiri nije javila ni jedna insitiucija koja ispunjava zakonom propisane uslove, do okončanja tenderske procedure koju očekujemo sredinom jula, u okviru dobre saradnje sa Insitutom za biologiju mora, ova institucija ustupiće Javnom preduzeću svoje podatke o kvalitetu morske vode na većini glavnih plaža i kupališta kako bi redovno obavještavali javnost i turiste na našem primorju.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti