MZ Gospoština uputila pismo Opštini

Mi u MZ Gospoština očekujemo od opštinske administracije da znatno efikasnije i s više prioriteta vodi računa o inicijativima i zahtjevima mjesnih zajednica. Sve te incicijative su nešto što treba da stanovnicima naših naselja omogući kvalitetniji život, riješi neke probleme koji su nadležnisti gradskih službi i podigne nivo turističke destinacije u cjelini.

Prilkom susreta sa menadžmentom Opštine Budva, sredinom Decembra 2020., nam je rečeno da sve svoje zahtjeve dokumentujemo i da će gradske službe uraditi maksimum na njihovom rješavanju. U tome period, dakle za proteklih 12 mjeseci smo opštinskim sekretarijatima, službama i Kabinetu predsjednka dostavili 10ak incijativa za koje nažalost nemamo nikakvu povratnu informaciju da li će biti uzeti u razmatranje, stavljen u plan realzacije ili plan budžeta za narednu godinu. Neke od tih inicijativa su pokrenute zajedno za MZ Stari Grad obzirom da određeni problemi tište građane oba naselja a vjerujemo i druge susjedne mjesne zajednice.

Među tim inicijativima svakako ističemo sledeće:
-Detaljna rekonstrukcija glavne ulice Gospoština koja obuhvata i uređenje rasvjete i prilaznih pješačkih staza u naselju. Ove je ujedno i glavni infrastrukturni projekat za MZ Gospoština (u planu Opštine Budva još od 2015. Godine)
-Ograđivanje i sređivanje starog gradskig groblja
-Hitno preduzimanje mjera za zaštitu od prekomjerne buke uz konkretne predloge za tehnički sistem koji bi značajno pomogao u rješavanju ovog problema
-Uvođenje centralnog gradskog Call Centra koji bi u značjanoj mjeri doveo u red rad gradskih službi. Posebno važno u toku ljetnje sezone!
- Osnaživanje službe Komunalne Inspekcije i Policije koje nisu u stanju da se (posebno tokom ljetne sezone) izbore sa problemima iz njihove nadležnosti i obezbijede sprovođenje zakona.
-Postavljanje patrole Policije u zoni u kojoj imamo često remećenje javnog reda i mira u večernjim časovima (tokom ljetne sezone i vikenda tokom godine)
-Sređivanje fasada na nekoliko zgrada u strogom centru grada (Mediteranska ulica) koji svojim izgledom ruže centralnu gradsku zonu koja je u kontaktu sa zonom Starog grada
-Izmjena režima rada na glavnom semaforu na magistrali kako bi djeca iz našeg naselja mogla bezbjedno da idu u školu
-Sistemsko rješavanje problema odvoza otpada i postavljanje 3 podzemne kontejnerske stanice
-Rješavanje problema sa parkiranjem i režima parkiranja za stanovnike naselja na javnom parkingu
-Rješavanje radnog prostora za prostorije mjesne zajednice

Obzirom da problemi adresirani pobrajim inicijativama u značajnoj mjeri remete normalan život stanovnika našeg naselja i turista insistiramo da Opštinska administracija u narednom periodu sa više pažnje i posvećenosti pristupi rješavanju ovih inicijativa. Ovo posebno očekujemo za neke od njih koje ne traže značajna materijalna sredstava već jednostavnu bolju organizaciju gradskih službi u sprovođenju komunalnog reda. Na raspolaganju smo menadžementu grada za svu pomoć i asistenciju ovim povodom.

 
 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti