Na japanskoj plaži se spajaju more, pijesak i snijeg

Mnogi od nas su odgovarali na pitanje da li preferiraju morske plaže ili snijeg, a jedno mjesto u Japanu je poznato po tome što nudi oboje.

More i šum valova koji se "lome" na obali djeluju umirujuće, kao i sam pogled na more, plažu i nebo. No šta reći za prizor koji predstavlja spoj mora, pijeska i snijega? Upravo to , kako piše klix.ba, ima plaža Hokkaido u Japanu.

Fotografija snimljena u San’in Kaigan UNESCO Global Geoparku, lokaciji koja se prostire od zapadne obale Hakuto Kaigan u Tottoriju do istočnog rta Kyogamisaki u Kyotu.

U ovom geoparku su brojna geološka nalazišta povezana s razvojem Japanskog mora, ima geološke karakteristike kao što su doline, pješčane dine, pješčani sprudovi, vulkani i plaže koje podsjećaju na rije.

Ovaj čudesan spoj mora, pijeska i snijega postao je viralan na internetu, a ljudi i dalje pričaju o njemu. Mnogi su komentarisali fotografiju i tvrdili da ih je inspirisala da putuju i istražuju svijet

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti