Na listi “TOP 10 crnogorskih plaža” vodiča ”Le Petit Fute 2022” nalazi se čak 5 budvanskih!

Plaže budvanske rivijere još jednom su se našle na prestižnoj listi, ovoga puta među TOP 10 od 117 plaža u Crnoj Gori, prema turističkom vodiču “Le Petit Fute”. Čak 5 od 10 najljepših plaža se nalaze upravo u Budvi i to plaže Lučice, Slovenska plaža, Drobni pijesak, Bečići i Jaz.

“Neupitno je da je budvanska rivijera darovana nesvakidašnjom ljepotom, ipak svaka pohvala ove vrste, pogotovo kada je u pitanju pohvala renomiranog imena, to potvrđuje. Uspješnu saradnju sa turističkim vodičem “Le Petit Fute” nastavili smo i ove godine budući da su turisti sa francuskog govornog područja u godinama iza nas bili u samom vrhu po broju dolazaka i noćenja, posebno u periodu van glavne turističke sezone, kada govorimo o zapadnom tržištu, a vjerujemo da ćemo taj trend i zadržati.” – istakla je Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije opštine Budva.

“Le Petit Fute” je svjetski poznata francuska izdavačka kuća, grupa francuskih i međunarodnih turističkih vodiča, koja postoji više od 40 godina. Posjeduju najveću kolekciju turističkih vodiča u Francuskoj, njih preko 450 koji su do sada prodati u 8 miliona primjeraka. U svom dugogodišnjem radu, obradili su preko 800 destinacija, uključujući 100 ekskluzivnih, u 189 zemalja svijeta. Web sajt www.petitfute.com je među 3 najposjećenija turistička sajta u Francuskoj, sa 56 miliona posjetilaca u 2019. godini.

Posebno izdanje ovog turističkog vodiča – “Montenegro 2021/2022” detaljno predstavlja turističku ponudu Crne Gore, prirodne ljepote, nacionalne parkove, obalu, pješačke i biciklističke staze, lokalitete pod zaštitom UNESCO-a i drugo i pruža sve relevantne informacije na više od 260 stranica štampane verzije vodiča, kroz aplikaciju – digitalni vodič i putem web sajta. Budvanska rivijera je posebno predstavljena kroz ponudu smještaja i restorana, noćnog života, kroz prirodne ljepote, plaže, istoriju i kulturu.

Štampano izdanje turističkog vodiča “Montenegro 2021/2022” se već nalazi u prodaji u knižarama i turističkim agencijama u Francuskoj, Belgiji, Luksemburgu i Švajcarskoj, može se poručiti online ili preuzeti digitalna verzija vodiča.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti