Na najgledanijoj ukrajinskoj televiziji emitovane dvije reportaže o Budvi i Crnoj Gori

Na ukrajinskom nacionalnom televizijskom kanalu ICTV, u okviru informativnog programa “Fakti/ Факти”, emitovane su dvije posebne reportaže o Crnoj Gori, u okviru kojih značajno mjesto zauzima Budva.

Prilozi koji obiluju predivnim kadrovima naše države, sa posebnim akcentom na turističke potencijale, realizovani su tokom posjete ekipe najpopularnijeg komercijalnog televizijskog kanala u Ukrajini, u organizaciji NTO-a, a pod podrškom TO Budve i drugih lokalnih turističkih organizacija, krajem juna i početkom jula ove godine.

Ekipa nacionalnog televizijskog kanala ICTV na čelu sa novinarkom Katerynom Rudeshko (Katerina Rudeško), upoznala se sa prirodnim ljepotama, kulturno-istorijskim znamenitostima i gastro ponudom budvanske rivijere. U fokusu njihove pažnje bile su i informacije koje se odnose na protokole za PCR testiranje, trenutnu epidemiološku situaciju, kao i važeće epidemiološke mjere u našem gradu.

ICTV u Ukrajini pokriva preko 95,5% ukupnog stanovništva, tj. potencijalnih gledalaca je više od 40 miliona.

Reportaže o Crnoj Gori (dvije od 5 koliko je ukupno planirano) emitovane su u okviru informativne emisije “Fakti/Факти“ ICTV (Činjenice), koja je najgledanija u Kijevu, ali i ostalim gradovima Ukrajine.  Starosna dob gledalaca se kreće od 18 do 60 godina, među kojima je i veliki broj poslovnih ljudi u dobi od 25 do 55 godina.

https://www.youtube.com/watch?v=Yqgj6yYZVFU

https://www.youtube.com/watch?v=MITfvu4DKIM

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti