Na šta mlađi turisti obraćaju pažnju dok biraju putovanje?

Koji faktori utiču na milenijalse (mlađi turisti između 18 - 33 godine) da se odluče za sljedeću turističku destinaciju? Jedan od najvažnijih jeste takozvana - “instagramabilnost”.

Schofields Insurance, osiguravajuća kompanija iz Velike Britanije, je uradila istraživanje prošle godine nad 1000 ispitanika starosti između 18 i 33 godine (poznati kao generacija milenijalsi). Na pitanje šta je najvažnije pri odabiru sljedeće turističke destinacije najviše je ljudi odgovorilo sa “koliko će fotografije sa putovanja dobro izgledati na Instagramu”.

 

 


Iako ova informacija može šokirati mnoge, logično je s obzirom na to koliko današnje društvene mreže i onlajn prisustvo imaju uticaja na mlade ljude.

Evo rezultata istraživanja sa ostalim važnim faktorima:

 

  • “Instagramabilnost” putovanja - 40.1%
  • Cijena ili dostupnost alkohola - 24%
  • Personal Development - 22.6%
  • Prilika da se proba lokalna hrana - 9.4%
  • Sightseeing - 3.9%

  

Ovo je veoma važna informacija za sve koji se bave turizmom, bilo na malom ili velikom nivou. Znati kako najbolje udovoljiti i prilagoditi se našim klijentima (koji sve više i više dolaze sa Zapada) možemo osigurati sebi veće prihode tokom turističke sezone.

Kako učiniti naše mjesto “instagramabilnijim”? Dovoljno je preurediti vaše smještajne kapacitete lijepim fotografijama i ostalim interesantnim inventarom, nečim što bi bilo vrijedno dijeljenja na društvenim mrežama. Za restorane može biti dovoljno da ne spremamo samo ukusnu hranu već i da bude “lijepa za oko”. Na gradskom nivou dovoljno je preurediti parkove i ostala mjesta za rekreaciju koja bi bila prijatna za uživanje pa i tako - pravljenje selfija.

 

Aleksandar Aleksić

 

VEZANO: Dupliranje zarade putem internet marketinga

 

VEZANO: TO Budva nastavlja sa dovođenjem poznatih blogera

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti