Projekat za prečišćavanje vode odnio prvu nagradu na sajmu građevinarstva

Nagrade na Sajmu

Najuspješniji nastup na ovogodišnjem 35. Sajmu građevinarstva, 15. Sajmu biznisa, 8. Sajmu Vode -vodovodi- sanitarne tehnologije i 1. Sajmu energetike  imala je kompanija WTE Otpadne vode Budva, kojoj je tročlani žiri dodijelio prvu nagradu i zlatnu plakete Expo trophy.

U obrazloženju žirija kojim je predsjedavao Slobodan Mitrović navedeno je da je kompanija koja se bavi praelementima prirode i sama dio prirode. 
„Uspostavljanje harmonije čovjeka, konzumenta prirode, i same netaknute prirode je plemenit i uspješan cilj ove specifične WTE grupe. Vratiti prirodi vodu u njenoj prečišćenoj izvornoj čistoti je visoko naučni metod dostojan divljenja”, obrazložio je žiri prvu nagradu.

 image.jpeg

Druga nagrada i srebrna plakete dodijeljena je je podgoričkoj kompaniji ID Construction, zbog, kako je obrazloženo, „očiglednog primjera da su moćni građevinski sistemi dominantno zasnovani na analitičkim pripremama i sistematskim i planskim realizacijama”, treća nagrada i brozana plaketa pripala je firmi „Carpetland” iz Podgorice .

 

„Poseban značaj u današnjoj graditeljskoj tehnologiji predstavljaju rješenja podnih obloga, koje i estetski i vizuelno i psihološki imaju dominantan značaj u čovjekovoj mikro i makro okolini. Ovaj proizvođač na visoko sofisticiran način u širokoj lepezi programa to uspješno predstavlja” ocijenio je žiri.

 

Posebne pohvale žirija za izlagački nastup doijeljene su firmama Onix Blagojević iz Jagodine i nikšićkom Drvostilu.

 

slike: plan projekta u Budvi i sistem za prečišćavanje otpadnih voda u Njemačkoj

vezane vijesti: Dva eura druže!

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti