Najgledanija televizija Ukrajine ICTV snima u Crnoj Gori

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore domaćin je ekipi najpopularnijeg ukrajinskog televizijskog kanala ICTV (International Commercial Television), koja od 28.juna do 3.jula boravi u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

Riječ je o ukrajinskoj televiziji koja emituje informativne programe o svakodnevnim životnim temama, filmski i zabavni program i koja bilježi veliku gledanost na teritoriji cijele Ukrajine. Televizija ima pokrivenost od 95,5% stanovništva Ukrajine, odnosno oko 41 milion ljudi potencijalni su gledaoci ICTV.
Informativni program u okviru kojeg će se emitovati reportaža iz Crne Gore nosi naziv Факты (Činjenice) i najgledaniji je u Kijevu, ali i ostalim gradovima Ukrajine, među publikom od 18 do 60 godina, kao i među uspješnim poslovnim ljudima u dobi od 25 do 55 godina – pokazuju istraživanja ove medijske kuće. (Izvor: Television Industry Committee (2020), ‘TOP channels’, 2018–20 rankings, http://tampanel.com.ua/en/ rubrics/canals/.)
Ekipa televizijskog kanala ICTV na čelu sa novinarkom Katerynom Rudeshko (Katerina Rudeško), juče je imala priliku da se upozna sa dijelom barske rivijere kroz obilazak NP Skadarsko jezero, dok je u popodnevnim časovima ekipa posjetila Cetinje i Njeguše gdje su se upoznali sa proizvodnjom tradicionalnog njeguškog pršuta. Narednih dana, programom posjete predviđen je obilazak nekih od najatraktivnijih turističkih lokacija u Budvi, Kotoru, Tivtu i Herceg Novom.
Tokom njihovog boravka u Crnoj Gori oni će snimiti intervjue sa predstavnicima Nacionalne turističke organizacije i lokalnih turističkih organizacija Cetinja, Bara, Tivta i Budve koji su podržali ovu studijsku posjetu. Takođe, biće upriličeni intervjui i sa predstavnicima HG Budvanska Rivijera, Instituta Dr Simo Milošević, Specijalnog rezervata prirode Solila, a u Kotoru u svom domu će ih ugostiti i arhitektica Vlasta Mandić, voditeljka ženske klape Bisernice Boke i autorka knjige Bokeška kužina.
U drugom dijelu posjete, predstavnici televizijskog kanala ICTV upoznaće se sa ponudom centralnog i sjevernog regiona kroz obilazak Manastira Ostrog, NP Durmitor kao i mosta na Đurđevića Tari.
Studijska posjeta televizijskog kanala ICTV (International Commercial Television) realizuje se u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Ukrajini.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti