Najveće interesovanje za ljetovanje u Crnoj Gori u poslednjih pet godina

Interesovanje turističkih agencija za Crnom Gorom ove godine najveće je u poslednjih pet godina, kazao je predsjednik Nacionalne asocijacije turističkih organizacija Srbije (YUTA), Aleksandar Seničić. Pohvalivši  politiku otvaranja granica ka Srbiji, on je  istakao da očekuje da Crna Gora ove godine bude među najtraženijim destinacijama za turiste iz Srbije, saopštila je PR Služba Nacionalne turističke organizcije Crne Gore.

Seničić je na sastanku sa ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem kazao da postoji želja da se zajedničkom saradnjom unaprijedi imidž Crne Gore kao turističke destinacije na tržištu Srbije, naročito imajući u vidu da je Crna Gora u značajnoj mjeri unaprijedila nivo kvaliteta turističkih usluga.

„Saradnja sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore do sada je bila uspješna, a u narednom periodu očekujem da ćemo ovu saradnju podići na još veći nivo, naročito kada je riječ o promociji Crne Gore kao turističke destinacije u Srbiji” istakao je Seničić

Ministar Milatović istakao je da Crna Gora ima velika očekivanja od tržišta Srbije kada je riječ o predstojećoj turističkoj sezoni, te da će turistima iz Srbije za dolazak u Crnu Goru biti potrebna samo dobra volja.

Podsjetivši da je u susret ljetnjoj turističkoj sezoni Crna Gora otvorila granice za turiste iz Srbije bez ikakvih uslova, te da će tako biti i ubuduće, Milatović je kazao da je Vlada Crne Gore ove godine poslala snažnu poruku prijateljstva, kako njegovom, tako i posjetom drugih  predstavnika Vlade Srbiji.

Milatović je istakao da će turisti ove godine birati destinacije koje najbliže poznaju, te da je region prirodno usmjeren prema Crnoj Gori. Izrazio je zadovoljstvo što će nova nacionalna avio-kompanija „Air Montenegro”, prije 1.juna, realizovati svoj prvi let prema Beogradu, čime će se stvoriti pretpostavke za veći dolazak turista iz Srbije tokom ljetnjih mjeseci.

Navodeći da ohrabruju najave sa tržišta Srbije, direktorica NTOCG, Ana Tripković Marković najavila je da će NTO Crne Gore naredne sedmice u okviru regionalne „Roadshow“ kampanje, realizovati promotivne aktivnosti na tržištu Srbije, što će, dodala je, biti odlična prilika za nastavak kontinuiranih aktivnosti sa Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija Srbije –YUTA“.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti