Najznačajniji mediji iz Republike Srpske u posjeti Budvi

U Turističkom naselju “Slovenska Plaža” organizovan susret predstavnika medija sa direktoricom NTOCG dr Anom Tripković Marković, direktorom nacionalne avio kompanije Air Montenegro Predragom Todorovićem i direktoricom TO Budva Majom Liješević.

Za eminentne novinare je organizovan obilazak Starog grada Budve uz pratnju vodiča, kao i panoramska vožnja brodom i posjeta plaži Trinčića zalaz, gdje su se upoznali se sa gastro ponudom uz degustaciju mediteranskih specijaliteta, kao i sa prirodnim ljepotama naše obale.

Turisti iz Republike Srpske rado su viđeni gosti kako na budvanskoj rivijeri tako i u cijeloj Crnoj Gori. Imajući u vidu uspostavljanje direktne avio linije kompanije Air Montenegro na relaciji Banja Luka – Tivat, koja je uvedena 27. juna i koja će se obavljati do 5. septembra, dva puta sedmično, petkom i nedjeljom, očekuje se rast turističkog prometa sa ovog važnog emitivnog tržišta.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti