Nakon velikog požara: Katedrala Notre Dame će 2024. biti ponovo otvorena za posjetioce

Nastavljaju se radovi na katedrali Notre Dame, a francuske vlasti saopštile su kako će biti otvorena za javnost 2024. godine - što znači da će je posjetioci moći obići tačno pet godina nakon velikog požara koji je uništio veliki dio ove istorijske građevine.

Izvođač radova Rebuild Notre Dame navodi kako je katedrala sada spašena, odnosno kako je "učvršćena" i kako će obnova biti kompletirana do 2024. godine.

"Ponovno otvaranje za tri godine predstavljaće pobjedu za cijelu Francusku te će ujedno ispuniti obećanje francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, koji je 2019. godine rekao kako će radovi biti dovršeni do 2024. godine", navode.

Podsjetimo, požar na katedrali buknuo je u aprilu 2019. godine. Iako su od velikog požara prošle dvije godine i pet mjeseci - još uvijek nije utvrđeno šta ga je tačno izazvalo.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti