National Geographic objavio listu destinacija za najbolje putovanje u 2021. godini

National Geographic je napravio popis destinacija za najbolje putovanje u sljedećoj godini. Riječ je o putovanjima koja su održiva i pogodna za porodicu te mjestima bogata prirodom i kulturom.Popis sadrži 25 destinacija koje su odabrali međunarodni urednički timovi. Sve one su podijeljene u pet  kategorija - održivost, porodica, avantura, priroda i kultura.

Kao mjesta za održivo putovanje navedeni su: Alonissos u Grčkoj, Kopenhagen, francuska Nova Kaledonija, Freiburg, Gabon i Denver.

Za porodična putovanja preporučuju: England Coastal Path, Transilvaniju, Space Coast u Floridi, Hortobagy u Mađarskoj, Indigenous British Columbiu u Kanadi.

Na listi avanuturističkih destinacija našli su se: Dominikanska Republika, Svaneti u Gruziji, Nacionalni park Los Glaciares u Argentini, Nacionalni park i rezervat Katmai na Aljasci.

Kao lokacije bogate prirodom, a koje su najbolje za putovanje u 2021. godini su: Isle Royal u Michiganu, Yellowknife u Kanadi, Cerrado u Brazilu i Lord Howe Island u Australiji.

Za one koji vole kulturu i istoriju National Geographic preporučuje: Guam, Novi Meksiko, Bitoria-Gasteiz u Španiji, Gyeongju u Južnoj Koreji, Tulsu Oklahomi i Tonglu u kineskoj provinciji Zhejiang.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti