Nezapamćeno niski vodostaji u Crnoj Gori: Klimatske promjene, eksploatacija pijeska...

Biološkom minimumu, nekarakterističnom za ovaj period, približavaju se i vodostaji drugih rijeka i jezera u Crnoj Gori.

Iako su klimatske promjene glavni uzrok ovakvog stanja voda, stručnjaci pojašnjavaju da je umnogome odgovoran i ljudski faktor.

Iz Regionalnog vodovoda ponavljaju da na pad vodostaja u drastičnoj mjeri utiče i dugogodišnja eksploatacija pijeska iz korita Morače koja se, uprkos obećanjima nadležnih, nesmetano nastavlja.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti