Nova sezona švedskog TV show-a „Eternal Glory“ snima se u Crnoj Gori

Crna Gora se još jednom našla u društvu prestižnih turističkihdestinacija i to kao lokacija za snimanje nove sezonepopularnog švedskog TV show-a, „Eternal Glory“(„Mästarnas Mästare“), koji se emituje na prvom programušvedske nacionalne televizije – SVT, u prime time terminima.

Nakon obilaska Crne Gore tokom aprila, maja i juna, međunajatraktivnijim mjestima za snimanje izabrana je i plaža Jaz u Budvi.

Koncept TV show-a, koji podrazumijeva 10 jednosatnihepizoda i sa 2 miliona gledalaca po epizodi jedan je odnajpopularnijih TV programa u Švedskoj, takmičarskog je karaktera, a učesnici su najpoznatiji švedski sportisti koji semeđusobno nadigravaju u različitim vještinama na raznimsportskim poligonima. „Eternal Glory“ je namjenjen svimuzrastima i ne sadrži neprimjeren rječnik. Voditelj programa je Michael Leijnegard, poznati novinar i voditelj švedskenacionalne televizije, a osim samog takmičenja, prezentujezanimljivosti o zemlji u kojoj se odvija takmičenje.

Ovaj TV show se emituje već više od 10 godina i do sada je sniman u Italiji, Španiji, Grčkoj, Portugaliji, na Kipru, Malti, kao i u susjednoj Hrvatskoj. Ekipa švedske produkcijskegrupacije „Endemol Shine Nordics“ je očarana ljepotamaCrne Gore ove godine prvi put odlučila da snima van teritorijeEvropske Unije. Snimanje se obavlja u saradnji saprodukcijskom kućom iz Crne Gore „Bubble Production“ uperiodu od 5. septembra do 1. oktobra na više lokacija u Boki Kotorskoj, u Herceg Novom, Kotoru i Tivtu, u Nikšiću, dok je snimanje u Budvi predviđeno za 15. i 22. septembar.

„Tokom obilaska potencijalnih lokacija za snimanje u CrnojGori, obišli smo i plažu Jaz. Obilazak je ostavio snažan utisakna ekipu iz Švedske koja nam se odmah obratila molbom dauputimo upit za asistenciju za snimanje na ovoj plaži, što je iurađeno. Snimanje će u četvrtak, 15. septembra, od 11.00h biti otvoreno za PR, pa će biti moguće napraviti fotografije i snimke sa snimanja (uz neka razumna ograničenja) i javno ih publikovati.“ – kazali su „BubbleProduction“-a.

„Emitovanje ove sezone na prvom programu švedskenacionalne televizije imaće ogroman promotivni efekat zaBudvu i Crnu Goru na švedskom tržištu. Švedska kao i ostale zemlje Skandinavije predstavljaju prioritetna emitivna tržišta, pa je realizacija ovog projekta od velikog značaja za nas.“ – zaključuje se u Turističkoj organizaciji opštine Budva.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti