Novi promotivni materijal oslikava različite segmente turističke ponude Budve

Turistička organizacija opštine Budva nedavno je završila projekat izrade novih fotografija, video materijala i brošure inspirisanih gastro ponudom budvanske rivijere, kao jednim od najkvalitetnijih segmenata turističke ponude grada.

Imajući u vidu bogatstvo i raznolikost turističke ponude Budve kao destinacije, neophodno je da se svaki segment iste posebno i detaljno približi široj javnosti kroz kvalitetno urađen promotivni materijal.
Iz tog razloga je kreiran projekat koji podrazumijeva obradu više tema– aktivni turizam, kultura i istorija, plaže i gastro, i izradu novog materijala u svrhu promocije.

Gastronomska ponuda je ono što Budvu čini posebno uzbudljivom. U više od 100 restorana na budvanskoj rivijeri može se naći najbolje što ovo podneblje ima da ponudi. Iako pretežno mediteranska kuhinja, gdje su najzastupljeniji riba i morski plodovi, voće, povrće, raznovrsni začini, maslinovo ulje i meso, budvanska kuhinja podrazumijeva bogatu lepezu recepata, autohtonih i prilagođenih. Neizostavni dio tradicionalnog menija su i mnogobrojna jela koja su izvorno nastala u drugim zemljama, ali su lokalno dodatno prilagođena i sada su dio budvanske gastronomske ponude.

„Novi gastro materijal, fotografije, video materijal i brošura, prikazuje raznovrsnost i ljepotu budvanske kuhinje na atraktivan i primamljiv način. Nakon izrade materijala na temu „Aktivni turizam u Budvi“ i „Budvanske plaže“, koji doprinose kvalitetnoj promociji naše destinacije, kao i novih kataloga hotelskog i privatnog smještaja koji objedinjuju ponudu smještajnih kapaciteta u Budvi, gastro ponuda je sljedeća u nizu obrađenih lokalnih tema koja je predstavljena široj javnosti. Vjerujemo da će izazvati pozitivne reakcije i želju pojedinaca da što prije osjete mirise i ukuse karakteristične za budvansku rivijeru.“ – istakla je Maja Liješević, direktorka TOB-a.

Video materijal se može pogledati na YouTube kanalu Turističke organizacije opštine Budva – https://www.youtube.com/watch?v=mfJX75rCmPc , dok se gastro brošure na tri jezika nalaze na oficijelnom web sajtu – https://www.budva.travel/documents/

U nastavku realizacije pomenutog projekta u planu je izrada materijala pod nazivom „Putevima kulturnog naslijeđa“ koji će na najljepši način prikazati istoriju i kulturu Budve, kao i novi opšti materijal budvanske rivijere, fotografije, video i brošura.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti