Novinar francuskog lista Ouest France u studijskoj posjeti Crnoj Gori

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore domaćin je novinaru regionalnih dnevnih novina Ouest France, Ivu Ardiju (Yves Hardy), koji boravi u studijskoj posjeti Crnoj Gori  do 10. oktobra.

Tokom boravka u destinaciji, Hardy je imao priliku da posjeti Kolašin i NP Biogradsko jezero, a zatim i Prijestonicu Cetinje gdje je, pored panoramskog obilaska grada vozićem, posjetio Muzej Kralja Nikole. Nakon obilaska sjevernih i centralnih krajeva Crne Gore, novinar trenutno boravi u Tivtu gdje će posjetiti ljetnjikovac Buća i nautičko naselje Porto Montenegro kako bi se upoznao sa zbirkom pomorskog naslijeđa. On će obići turističke lokalitete na području Kotora, Perasta i Budve. Pored kulturno istorijskih znamenitosti i prirodnih ljepota Hardy će imati priliku da uživa u gastronomskoj ponudi destinacije, a predviđena je i posjeta vinskom podrumu Šipčanik gdje će degustirati crnogorska vina kompanije 13. jul - Plantaže.

Ouest France je najčitaniji regionalni dnevni časopis u Francuskoj, sa cirkulacijom od oko 670. 000 primjeraka dnevno. Očekuje se da će članak o Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji, u ovom časopisu, biti objavljen u periodu novembar/decembar 2021. godine. Obzirom na značajan broj čitalaca, objava u ovom prestižnom dnevnom listu imaće pozitivan efekat na promociju naše destinacije u Francuskoj.

Svoju podršku u organizaciji studijske posjete francuskog novinara dale su i lokalne turističke organizacije Kolašina, Cetinja, Tivta, Kotora, Budve i Podgorice, hoteli Splendid Conference & Spa i Bianca Resort & Spa, kao i kompanije Luštica bay i Porto Montenegro.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti