Novinarka australijanskog magazina: “Još iz aviona sam vidjela da je Crna Gora predivna zemlja”

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore domaćin je novinarki jednog od uticajnijih australijanskih magazina specijalizovanog za putovanja “Luxury Travel“, Belindi Kreigi (Belinda Craigie).

Kreigi je tokom svog boravka u Crnoj Gori, u periodu od 30. marta do 2. aprila imala priliku da uživa u luksuznim hotelima i osjeti autentičnost crnogorskog primorja, o čemu će biti objavljen članak u julskom izdanju magazina, kao i na portalu luxurytravelmag.com.au.

Prva tri dana studijske posjete bila su posvećena obilasku Tivta, Herceg Novog i Kotora. Novinarka je impresionirana turističkom ponudom ovih gradova, te poručila da će imati dosta dobrog materijala za pisanje članka na 3 – 4 stranice o Crnoj Gori.
Već sam iz aviona vidjela da je ovo predivna zemlja koja obiluje raznolikošću na tako malom prostoru. Prvi put boravim u Crnoj Gori i izuzetno sam zahvalna što sam imala priliku da obiđem stare gradove. Fantastično je vidjeti kako su gradovi oblikovani od strane različitih kultura i civilizacija kroz istoriju”, poručila je Kreigi.

Ističe da se osjeća veoma prijatno u destinaciji, a da su tome doprinijeli ljudi koji su je prijateljski dočekali.
Uživala sam u razgovoru sa ljudima iz Crne Gore koji su bili prijateljski nastrojeni i imaju predivan smisao za humor. Ljubazni domaćini su nas dočekali i u selu Žlijebi u Herceg Novom, koje me posebno oduševilo. To mjesto je specifično, nešto što nikad ranije nisam doživjela”, kazala je Kreigi.

Novinarka australijanskog magazina posjetila je i Perast, te poručuje da je uživala u pogledu na slikovite predjele. Tokom boravka u Crnoj Gori, imala je priliku da boravi u luksuznim hotelima One&Only, Regent i Blue Kotor Bay.

“U luksuznim hotelima na crnogorskom primorju sam zaista uživala. Ponuda je na nivou, a sobe sa pogledom na more su me ostavile bez teksta”, zaključila je Kreigi.
Magazin “Luxury Travel” je osnovan 2000. godine i predstavlja najstariji časopis u Australiji posvećen luksuznim putovanjima. Sa preko 10.000 čitalaca po štampanom izdanju, “Luxury Travel” predstavlja jedan od uticajnijih magazina iz oblasti putovanja u Australiji.

Pored NTO CG, svoju podršku u organizaciji posjete dale su i lokalne turističke organizacije Kotora, Herceg Novog i Tivta, hoteli Blue Kotor Bay, Regent Porto Montenegro  i One&Only Portonovi.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti