Novogradnja koja će preoblikovati svijet u 2021.

Pandemija koronavirusa je možda zaustavila ili bar značajno usporila rad na mnogim projektima u 2020. godini, no čini se da ćemo u 2021. godini svjedočiti izgradnji nekoliko vrlo interesantnih građevina,
piše CNN.

Nova biblioteka u njujorškom naselju Far Rockaway će biti duplo veća od stare koja se nalazila na istom mjestu te će tako građanima ponuditi dvostruko više sadržaja i prostora. Osim toga, sredinom 2021.
će u Taipeiju nakon osam godina biti finalizirana izgradnja centra za scensku umjetnost.

Zgrada koja će stanarima pružiti priliku da se na poseban način povežu s prirodom bit će dovršena ove godine u Quitu, dok će u Danskoj u narednih nekoliko godina biti izgrađen prvi "klimatsko-pozitivni" hotel, što je zapravo prva zgrada koja će uštedjeti više ugljika nego što ga emituje.

Kuća muzike u Budimpešti slavit će tradicionalnu muziku ove države, a u Amsterdamu će biti finalizirani radovi na studentskom domu koji će imati 1.500 apartmana. U kineskom gradu Guangzhou bit će izgrađen teatar s 2.000 mjesta, a nadahnut je teksturom vezene svile te crtežima umjetnika Zhang Hongfeija.

Kompanija za arhitekturu NLE je tokom prošle decenije eksperimentisala s inovativnim načinima brze i jeftine gradnje na vodi. Tako je nastao plutajući sistem Makoko, čija će gradnja biti završena tokom ove
godine, a koji će sadržati dvoranu za koncerte, studio za snimanje i bar.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti