NTO očekuje povratak francuskih turista u 2022.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore prethodnih dana bila je domaćin turoperatorima iz Francuske, koji su pokazali značajno interesovanje da uvrste Crnu Goru u svoje programe putovanja za 2022.godinu.

Francuskim turoperatorima Marco Vaso, KUONI FRANCE, FRAM, Voyage Prive i Directours predstavljena je aktuelna ponuda destinacije s akcentom na segment luksuznog turizma. Oni su posjetili Budvu, Tivat, Herceg Novi, Žabljak, Kolašin i Cetinje gdje su se pored obilaska turističkih lokaliteta upoznali sa hotelskim kapacitetima ovih opština. Tom prilikom im je predstavljena ponuda One&Only Portonovi rizorta, turističkog naselja Luštica Bay, hotela Lazure Marina & Hotel, Chedi, Bianca Resort & Spa i Blue Kotor Bay. Nacionalna turistička organizacija organizovala je u Budvi poslovnu B2B radionicu za turoperatore iz Francuske i turističku privredu Crne Gore. Radionici je prisustvovalo preko šezdeset predstavnika turističke privrede Crne Gore, od čega trideset šest hotela i dvadeset pet agencija, kao i predstavnici Lokalne turističke organizacije Bar i nacionalne avio kompanije Air Montenegro.
Predstavnica agencije Moonlight, koja prati ovu studijsku grupu, Marieliene Sauron istakla im je da im je veoma drago što su u Crnoj Gori, i to po prvi put. Oduševljeni smo ljepotom vaše zemlje. Utisci su predivni, kao i vaša zemlja, a u vrijeme kovid situacije kakva je sada, mislim da je jako bitno da ne idemo na predaleke destinacije. Za Francuze će biti izuzetno dobro i privlačno da otkriju nove destinacije koje nisu tako daleke, istakao je Marzano.
Predstavnik turoperatora KUONI FRANCE, Rodolphe Martin, takođe prvi put boravi u Crnoj Gori. Po prvi put sam u Crnoj Gori, i zaista sam oduševljen , naročito obalom. Ovo mi daje jaku želju da sve što sam vidio, podijelim svojim budućim klijentima u Francuskoj. Za mene je ovo veliko iznenađenje i siguran sam da ću naći tržište za vašu destinaciju, kazao je je Martin.
Predstavnik hotela Budva, Mića Ivanović, istakao je da ovakvi sastanci značajno doprinose afirmaciji turizma. Drago mi je što vidim veliki odziv turističke privrede. Imamo pet turoperatora iz Francuske, interesovanje je veliko što znači da će i sledeća godina donijeti veliko interesovanje za našu zemlju, kazao je.
Studijska posjeta turoperatora iz Francuske realizovana je uz podršku lokalnih turističkih organizacija Herceg Novog, Tivta, Žabljaka, Kolašina i Cetinja, kao i hotela Bianca Resort & Spa i Lazure Marina & Hotel.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti