Obavještenje za potrošače: Sa tržišta povučen nebezbjedni proizvod

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove obaviještena je od strane Delegacije Evropske unije za Crnu Goru, da je u proizvodu „Delightfully Amisa Gluten Free Organic Pancake Mix Light&fluffy“, Batch: 229597. BBD: 30.08.23, porijeklom iz Njemačke, sa sirovinom iz Holandije, a nakon što je bio predmet službene kontrole na tržištu, utvrđeno prisustvo atropina i skopolamina, iznad maksimalno dozvoljene količine.

U obavještenju je naznačeno da je realizovan izvoz u Crnu Goru ovog proizvoda, a u pitanju je organsko teff brašno.

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove je odmah po dobijanju RASFF notifikacije obavijestila uvoznika da odmah i bez odlaganja povuče iz prometa gore navedeni proizvod od svih subjekata kojima je isporučen.

Zbog visokog rizika po zdravlje ljudi, Uprava apeluje na potrošače da ovaj proizvod ne konzumiraju i da, ako su ga kupili, vrate proizvod u objekat u kojem je kupljen.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti