Odloženo Medjunarodno bijenale akta "Marko Krstov Gregović"

Javna ustanova Muzeji i galerije Budve donijela je odluku da odloži Međunarodno bijenale akta "Marko Krstov Gregović" koje je trebalo da bude otvoreno u julu 2 u Spomen domu "Crvena komuna" u Petrovcu.


Odluku je , kako se navodi u saopštenju, ova javna ustanova donijela na osnovu Preporuke za sprječavanje unošenja zaraznih bolesti u zemlju i njihovog prenošenja u druge zemlje, Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa , te obavještenja Ministarstva kulture Crne Gore


„U skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa obavještavamo da se obustavlja realizacija planiranih programskih aktivnosti Ustanove koje se odnose na javna okupljanja, shodno odluci Ministarstva kulture, a po preporuci Instituta za javno zdravlje. Obustava planiranih aktivnosti sprovodiće se do daljnjeg u skladu sa instrukcijama Instituta za Javno zdravlje Crne Gore.Realizacija izložbe V Međunarodnog bijenala akta malog formata ,,Marko Krstov Gregović“ u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve i Spomen doma ,,Crvena komuna“ u Petrovcu odložiti za sljedeću godinu kako bi što uspješnije pristupili organizovanju ove važne manifestacije. Molimo vas strpljenju i o svim detaljima bićete blagovremeno obavješteni kada se ukaže prilika za nastavkom planiranih aktivnosti“, navodi se u obrazloženju odluke.
Iz ove javne ustanove se zahvaljuju Zsvima na interesovanju i poslatim prijavama za Bijenale akta malog formata. „Sve prijave su uredno arhivirane i selekcija je u toku o čijim rezultatima ćemo obavjestiti javnost, ali i prijavljene umjetnike pojedinačno u narednom periodu“, navodi se u soapštenju.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti