Održan virtuelni sastanak predstavnika Ministarstva održivog razvoja i turizma i Svjetske turističke organizacije (UNWTO)

Juče je održan virtuelni sastanak predstavnika Ministarstva održivog razvoja i turizma i Regionalnog direktorata za Evropu, Svjetske turističke organizacije (UNWTO).

Ministarstvo su na sastanku predstavljali državni sekretar Damir Davidović, generalna direktorka za razvoj konkurentnosti i investicije Olivera Brajović sa saradnicima, a UNWTO Alesandra Priante, direktorka
Regionalnog direktorata za Evropu sa saradnicima.

Cilj bilateralnog sastanka je bila razmjena informacija o uticaju COVID−19 na globalnom nivou. Predstavnici Ministarstva su ukazali na rezultate turizma u Crnoj Gori u 2020., te neophodnost da se u kratkom
roku radi na definisanju principa i mjera za brzi oporavak turizma već u 2021. godini. UNWTO je prezentovao mogućnost da podijeli ekspertizu u različitim oblastima, u skladu sa prioritetima Ministarstva.

Bilo je riječi i o iskustvu Ministarstva sa korišćenjem UNWTO platforme EuropeConnect, koja predstavlja mjesto za komunikaciju i dijeljenje informacija izmedju država članica UNWTO iz oblasti turizma.

Učesnici su se kratko osvrnuli i na predstojeće projektne aktivnosti u okviru Paketa tehničke podrške za oporavak turizma od COVID−19. Naime, Crna Gora se nalazi u grupi država koje će uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Svjetske turističke organizacije (UNWTO) biti jedna od država obuhvaćenih ovim paketom. Aktivnosti će biti grupisane oko 3 stuba: ekonomski oporavak, marketing i promocija i institucionalno jačanje i izgradnja otpornosti.

 
 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti