Održani susreti predstavnika turističke privrede Francuske i Crne Gore u organizaciji NTO CG

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, 18. maja u Parizu, održana je poslovna radionica za predstavnike turističke privrede Francuske i Crne Gore.

Događaj je otvorio ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović koji je u svom izlaganju informisao prisutne o značaju turizma za Crnu Goru i francuskog tržišta za crnogorski turizam. Ministar je prisutne informisao i o planovima i najavio da će u narednom periodu biti investirana značajnija sredstva kako bi se intenzivirala promocija na ovom tržištu. Poslovnoj radionici prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu Damir Davidović.

Predstavnicima turoperatora obratio se i ambasador Crne Gore u Francuskoj Ivan Ivanišević koji je, pored ostalog, istakao da je za Crnu Goru izuzetno važno prijateljstvo sa Francuskom i da je francusko emitivno tržište naše opredjeljenje. Ambasada Crne Gore u Parizu će i ubuduće pružati podršku u pravcu unapređenja i konkretizacije saradnje između privrednika dvije zemlje. 

Savjetnica direktorice Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Dušanka Pavićević, pored ostalog,  istakla je da Crna Gora ima mnogo toga da ponudi turistima iz Francuske, da obiluje raznovrsnom ponudom za sve ukuse, za ljubitelje plaža, prirode, kulture. Ona je istakla da unaprijeđena aviopovezanost omogućava  da sve veći broj turista iz Francuske posjeti Crnu Goru, otkriva njene ljepote i upoznaje priče koje ih nadopunjuju.

Radionici je prisustvovalo preko 30 predstavnika turoperatora iz Francuske, između ostalih prisustvovali su predstavnici kompanija  Worldia, Voyageurs du monde, Voyage prive i drugi.

Predstavnica kompanije Voyageurs du monde je istakla da je Crna Gora sve više tražena destinacija, kao i da je neophodno učešće na ovakvim događajima kako bi se promovisala izuzetna prirodna i kulturna bogatstva Crne Gore.

Predstavnica kompanije Worldia istakla je da je Crna Gora u ponudi kompanije poslednje četiri godine, da iz godine u godinu bilježi rast, kao i da su najave za 2022. veoma obećavajuće. Ono što veoma privlači turiste je činjenica da je Crna Gora veoma mala zemlja sa izuzetno bogatom ponudom u kojoj se zimi može skijati, uživati u planinama isto toliko koliko i u moru.

Predstavnica kompanije Luminalis istakla je zadovoljstvo sa najavama za ovu godinu i da je veoma značajno to da je saradnja sa turoperatorima iz Francuske nastavljena nakon pandemije i da se očekuje rast u predstojećem periodu.

Prisutni su imali priliku da se informišu o turističkoj ponudi Crne Gore kroz promotivne video materijale i održane prezentacije, nakon čega su uslijedili i sastanci u pravcu uspostavljanja nove i širenja postojeće saradnje između predstavnika turističke privrede dvije zemlje. 

Bila je ovo prilika i da predstavnica nacionalne aviokompanije “Air Montenegro” prezentuje letove, kapacitete i usluge kompanije. Kada je u pitanju francusko tržište kompanija od aprila tekuće godine leti za Pariz, Lion i Nant.

Nakon poslovne radionice u Parizu NTO CG organizuje i poslovnu radionicu u Lionu koja će se održati 20. maja tekuće godine.

Pored nacionalne avio kompanije „Air Montenegro“ i turističke agencije „Gold Travel“, koji su strateški partneri NTO CG, poslovnoj radionici u Parizu prisustvovali su i predstavnici HG “Montenegro Stars”, “Vivid Blue Hotel”, “Luminalis” DMS, “Venn Tour” DMC, “The Chedi Hotel”, “MTO Travel” DMC, Hotel “Lazure & Marina”, “Blue Kotor Bay”, “Kompas Travel” DMC, “Palata Venezia Hotel”, “Hotel Ravnjak”, kao i predstavnici lokalnih turističkih organizacija Podgorice i Cetinja.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti